publicat în: Arhivă

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon se va deplasa saptamana viitoare in Marea Britanie si Grecia – Incalzirea globala si religia

Lacasuri Ortodoxe: din New York (ONU)
Ban Ki-moon in Marea Britanie si in Grecia, saptamana viitoare

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon se va deplasa saptamana viitoare in Marea Britanie si Grecia, a declarat marti purtatorul sau de cuvant, adjunctul Marie Okabe.

Domnul Ban – a spus aceasta – va vorbi in data de 3 noiembrie 2009 despre rolul pe care religiile il pot juca in lupta impotriva incalzirii globale, in cadrul unei reuniuni a clericilor, tinuta la Castelul Windsor, langa Londra.


Aceasta reuniune, sub egida Printului Filip, va permite "religiilor lumii sa-si prezinte planurile lor pe termen lung in privinta incalzirii globale, inainte de conferinta de la Copenhaga", care va avea loc in decembrie – a declarat Okabe.

in ziua precedenta, 2 noiembrie, domnul Ban va asista la Londra, in cartierul general al Organizatiei Maritime Internationale, la o ceremonie in onoarea celor care au luat parte la eforturile internationale impotriva pirateriei in largul Somaliei si Golful Aden.

in timpul sederii sale la Londra, seful ONU se va intalni, de asemenea, cu prim-ministrul britanic Gordon Brown.

in zilele de 4 si 5 noiembrie, Ban se va afla in Atena, in ideea efectuarii unei vizite oficiale in Grecia, in timpul careia se va intalni cu prim-ministrul si Ministrul de Externe George Papandreou si cu presedintele Karolos Papoulias, urmand sa tina un discurs in fata Parlamentului reunit intr-o sedinta extraordinara.

El va participa, de asemenea, la deschidere celui de-al 3 – lea Forum Mondial privind Migratia si Dezvoltarea.