Biserica Scientologica acuza procesul “eretic” si “nu renunta”

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Biserica Scientologica acuza procesul "eretic" si "nu renunta"

Biserica Scientologica "reclama procesul eretic" si precizeaza ca "nu va renunta", printr-o declaratie a purtatorului sau de cuvant difuzata dupa ce instanta de la Paris a condamnat-o la amenzi si inchisoare pentru "escrocherie in banda organizata".


"(…) Condamnarile sunt rezultatul presiunilor politice care par sa fi afectat decizia instantei", a adaugat purtatorul de cuvant.

"Nu vom renunta. Religie Scientologica este in crestere mai mult decat oricand, si recunoasterea sa in Franta este inevitabila, ca si in alte tari. Consideram ca nimeni nu are dreptul sa spuna francezilor ce sa gandeasca si in ce religie sa creada", mai spune acesta.

Instanta "a recunoscut astazi ca Biserica Scientologica ar trebui sa isi continue activitatile religioase in Franta. Ea nu a putut nega realitatea ca exista o mare comunitate de scientologi fericiti sa practice religia lor", a precizat purtatorul de cuvant.

in declaratia sa, Biserica Scientologica a precizat ca a fost fondata in 1954 si ca exista acum "mai mult de 8.000 de biserici scientologice, misiuni si grupuri in 165 de tari”.

Aceasta declaratie a precizat ca exista 12 milioane de aderenti la nivel mondial, din care 45.000 in Franta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.