Pantalonii stramti si blugii (blue-jeans) interzisi la femei, din motive religioase (Aceh – Indonezia). Pantalonii scurti, interzisi la barbati…

Lacasuri Ortodoxe: din Banda Aceh (Indonezia)
Pantalonii stramti si blugii interzisi la femei, din motive religioase (Aceh – Indonezia). Pantalonii scurti, interzisi la barbati…

Femeile musulmane nu mai pot purta pantaloni stramti sau blugi, intr-o parte a provinciei Aceh din Indonezia, un bastion al islamului, au anuntat marti, 27 octombrie 2009, autoritatile locale.

incepand de anul viitor, o femeie prinsa purtand pantaloni prea stransi pe solduri, in cartierul de Vest al Aceh, va fi obligata sa se schimbe folosind o tinuta mai respectuoasa, cum ar fi bluza lunga (tunica) folosita in Orientul Mijlociu sau Pakistan.


"Daca o femeie nu respecta regula, pantalonii ei vor fi taiati bucati si inlocuiti cu un vesmant oferit gratuit de catre autoritatile din Vestul Aceh, a declarat catre AFP seful districtului, Mansur Ramli.

Barbatii vor evita, de asemenea, sa poarte pantaloni scurti, a mai spus el.

Aceasta cerinta nu este destinata non-musulmanilor, "care nu trebuie sa isi faca griji", spune acesta.

Aproape toate cele patru milioane de persoane din Aceh, situat in extremitatea nordica a insulei Sumatra, sunt musulmani.

Provincia are un statut special de autonomie si guvernul indonezian a permis sa dezvolte treptat Sharia (legea islamica), inclusiv purtarea voalului pentru femei.

in rest, in Indonezia, cea mai mare tara musulmana din lume, nu exista o astfel de prevedere, Islamul fiind practicat intr-un spirit de toleranta.

Mansur a declarat ca femeile din Vestul Aceh ar putea continua sa poarte pantaloni "in cazul in care nu sunt stransi pe solduri si daca poarta o tunica larga si lunga”.

"Cei care nu sunt de acord (cu aceasta noua regula) sa nu vina la mine. Sa fie suparati pe Dumnezeu, pentru ca eu aplic pur si simplu o obligatie religioasa", s-a aparat responsabilul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.