Cineastul canadian Paul Haggis intoarce spatele Bisericii Scientologice

Lacasuri Ortodoxe: din Los Angeles
Cineastul canadian Paul Haggis intoarce spatele Bisericii Scientologice

Realizatorul canadian si scenaristul Paul Haggis a intors spatele Bisericii Scientologice din care facea parte de 35 de ani, criticand sprijinul organizatiei pentru adversarii casatoriei gay in California (vestul SUA).


Cineastul, castigator al Oscarului pentru filmul "Crash" (2004), a rupt legatura cu Scientologia – care are mai multi membri la Hollywood, precum Tom Cruise sau John Travolta – printr-o scrisoare catre purtatorul de cuvant al Bisericii din Statele Unite, Tommy Davis, si a publicat-o pe blog-ul unui ex-scientolog.

Paul Haggis reproseaza organizatiei ca nu a reactionat atunci cand filialele sale din San Diego (California de Sud) a aprobat oficial anul trecut, Propunerea nr.8 de interzicere a casatoriei homosexualilor in California.

"Refuzul Bisericii de a denunta actiunile intolerante, ipocrite si homofobe este lasitate. Nu ii pot spune altfel. Tacerea este acceptare. Eu nu pot accepta", scrie el.

Cineastul, care este, de asemenea, unul din scenaristii filmelor lui Clint Eastwood "Million Dollar Baby" si "Scrisoare de la Iwo Jima", reaminteste ca organizatia i-a fortat pe el si pe sotia sa sa limiteze de mai mult de un an legaturile cu parintii acestuia – ex-scientologi.

El a mentionat ca atacurile publice au victimizat mai multi ex-scientologi care au atacat biserica si metodele acesteia.

"Dupa aceasta scrisoare, sunt perfect constient de faptul ca unii dintre prietenii mei ar putea decide sa nu mai fie langa mine sau sa mai lucreze cu mine", a apreciat el.

"Cu toate acestea, in final, am ajuns la concluzia ca nu mai pot face parte din acest grup".

Considerata religie in Statele Unite, miscarea fondata in anul 1954 de catre scriitorul american de science-fiction Ron Hubbard, a fost clasata la secte, in Franta, printr-un raport parlamentar din 1995. Aceasta biserica sustine ca ar avea 12 milioane adepti in intreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.