Patriarhul Ecumenic aflat in vizita in SUA

bartolomeu I 26 iulie 2008 - liturghie la kiev Lacasuri Ortodoxe: din Annapolis, Md (AP)
Bartolomeu I are programate vizite in Louisiana, New York, Georgia, Maryland si Washington DC, in timpul calatoriei sale in Statele Unite.


bartolomeu I 26 iulie 2008 - liturghie la kiev Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a sosit in New Orleans, in ziua de marti, 20 octombrie 2009, pentru a prezida cel de-al 8-lea Simpozion “Religie, Stiinta si Mediu”. in aceasta saptamana este aniversata si implinirea a 10 ani de la inscaunarea Arhiepiscopului Demetrios al Americii in New York.

Bartolomeu I participa, de asemenea, la o “Reuniune Ecumenica de Pace”, in Catedrala Buna Vestire din Atlanta, tot in aceasta saptamana.

Patriarhul va marca implinirea a 18 ani de slujire in rolul sau de patriarh ecumenic, printr-o slujba in Biserica Sfintii imparati Constantin si Elena din Annapolis, Maryland, pe data de 2 noiembrie.

La Washington, patriarhul are programata o intalnire cu vicepresedintele Joe Biden si cu secretarul de stat Hillary Clinton.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.