In Protopopiatul Bacau Nord, a fost sfintita Biserica Sf. M. Mc. Gheorghe – Buhoci

in Protopopiatul Bacau Nord, a fost sfintita duminica, 18 octombrie 2009, Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din parohia Buhoci de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Satenii din localitatea Buhoci, judetul Bacau, dar si din satele invecinate au participat in urma cu trei zile la sfintirea lacasului de inchinaciune pe care l-au ridicat cu multa osteneala, nadejde si rugaciune.


PS Ioachim Bacauanul a oficiat mai intai slujba tarnosirii sfantului lacas inchinat Purtatorului de Biruinta, Sf. Gheorghe, iar la final a adresat celor prezenti un cuvant in care a vorbit despre semnificatia sfintirii unei biserici.

Credinciosii au trecut prin sfantul altar si au sarutat Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa, care reprezinta mormantul Mantuitorului Iisus Hristos. Dupa ce femeile si barbatii s-au rugat in sfantul altar au participat la slujba Sfintei Liturghii, savarsita de Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului pe un podium special amenajat in curtea bisericii parohiale.

Din soborul de preoti si diaconi a facut parte si pr. Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacau Nord. La final, PS Ioachim Bacauanul a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre semnificatiile Evangheliei citite in Duminica a XX-a dupa Rusalii. in acelasi timp Preasfintia Sa a multumit tuturor pentru prezenta, a felicitat pe toti ostenitorii si pe toti cei care au contribuit la ridicarea lacasului sfant, oferind apoi parintelui paroh ?tefan Leonte rangul de iconom-stravofor, iar altor binefacatori distinctii de vrednicie. Tot cu acest prilej, biserica parohiei Buhoci a primit al doilea hram, pe Sf. Voievod ?tefan cel Mare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.