Capela Blagesti – Pascani a fost sfintita

Capela cu hramurile „inaltarea Domnului“, „Sfantul Ierarh Nicolae“ si „Sfantul Mare Mucenic Pantelimon“ din parohia Blagesti, Protopopiatul Pascani, a fost sfintita duminica, 18 octombrie 2009, de Preasfintitul Parinte Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.


Slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita, pe un podium special amenajat in curtea sfantului lacas, de PS Calinic Botosaneanul, inconjurat de un sobor de 25 de preoti si diaconi, din care au facut parte pr. Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iasi 1, care a fost paroh la Blagesti, si pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pascani.

Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor a tinut un cuvant de invatatura in care i-a binecuvantat pe credinciosi, apoi au luat cuvantul cativa sustinatori ai acesti lucrari sfinte si preotii slujitori care au fost prezenti la acest eveniment.

Cu binecuvantarea inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Calinic Botosaneanul a conferit parintelui paroh Octavian Pantelimon rangul de iconom stravofor. Sponsorii, binefacatorii si credinciosii care au sprijinit lucrarile la capela parohiei Blagesti au primit din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei distinctii de vrednicie. Oamenii care au participat in numar mare la sfintirea acestui lacas de inchinaciune, a carei pictura in tehnica fresca a fost realizata de pictorul Cristian Covrig, au intrat prin sfantul altar pentru a se inchina si a saruta sfanta masa.
Sfantul lacas a fost ridicat in cinstea eroilor cazuti pe campurile de lupta de-a lungul timpului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.