Canonizarea martirilor din Naoussa – Serbia. Simpozionul International Pavlia 2011 – editia 17

canonizarea martirilor sfinti din Naoussa serbia 2011 In data de 26 iunie 2011, in Naoussa, a fost oficiata o Sfanta Liturghie, in cadrul Mitropoliei de Veria, Naoussa si Campania, in prezenta reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Cu aceasta ocazie, au fost canonizati (proclamati in mod oficial sfinti) martirii pentru credinta, care au suferit in actiunile de razbunare a turcilor impotriva poporul ortodox din Naoussa, in urma revoltei din 1822.

canonizarea martirilor sfinti din Naoussa serbia 2011

Dupa Liturghie, in centrul cultural al Veriei a avut loc cel de-al 17-lea Simpozion International “Pavlia”, care s-a deschis tratand tema “parintelui duhovnicesc”.

canonizarea martirilor sfinti din Naoussa serbia 2011

In acest an, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Sarbe la “Pavlia” a fost Arhiepiscopul de Ohrid si Mitropolit de Skopie, Kyr Jovan.

Simpozionul International sarb Pavlia 2011 editia 17

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.