Introducere in sociologia corpului – un nou program in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

afis_Clubul Filantropia_30 iunieClubul Filantropia/ joi, 30 iunie 2011, ora 18:00 /Carturesti MTR

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii si de aprige dezbateri.
In libraria Carturesti MTR (LA NUIELE), incepand din 2009, se produc lansari – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-… – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


Joi, 30 iunie 2011, ora 18:00, la o noua intalnire a Clubului Filantropia, se va dezbate cartea coordonata de Laura Grünberg, Introducere in sociologia corpului – Teme, perspective si experiente intrupate, Editura Polirom, 2010.

Participa: prof. univ. dr. Lazar Vlasceanu – sociolog / Laura Grünberg – sociolog

Moderator: Serban Anghelescu – etnolog

Omniprezente astazi, discursurile despre corp si reprezentarile corpului sunt purtatoare de semnificatii culturale legate de categorii sociale, comunitati, genuri, varste sau etnii, fiind construite la confluenta reflectiilor venite din domenii precum medicina, istoria, filozofia, politica ori estetica.

Studiile de sociologie a corpului incluse in lucrare prezinta viata cotidiana avand ca punct de plecare corpul si experientele corporale. Analizele invita la dialog interdisciplinar, imbinand aspecte epistemologice si ontologice in jurul unor teme cu relevanta pentru corp – boala, sportul, moda, arta, maternitatea, nudismul sau tatuajul. Unul dintre primele studii romanesti dedicate problematicii corpului in societate, volumul se adreseaza in egala masura studentilor de la facultatile de sociologie si specialistilor in domeniu.

Partener: Carturesti MTR

Parteneri media: Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.LiterNet.ro, Observator cultural, Cultura, onlinegallery.ro, modernism.ro, ArtClue, www.comunicatedepresa.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.