A fost adoptata Legea dezincriminarii avortului in Spania

Lacasuri Ortodoxe: din SPANIA
In ciuda opozitiei acerbe venita din partea catolicilor si conservatorilor, in Spania a fost adoptata Legea dezincriminarii avortului

Legea dezincriminarii avortului in Spania a fost adoptata definitiv miercuri 24 februarie 2010, de Senatul spaniol, in ciuda opozitiei puternice din partea catolicilor si laturilor conservatoare. Ea va intra in vigoare in aproximativ patru luni.


Noua lege instaureaza, ca si in majoritatea tarilor europene, intreruperea voluntara a sarcinii (avortul), un concept non-existent pana acum in legislatia spaniola. Femeile pot abandona in mod liber pana la varsta de 14 saptamani sarcina, si pana la 22 de saptamani, in cazul in care este pusa in pericol sanatatea mamei si / sau s-a demonstrat prezenta unor grave anomalii fetale.

Pana in prezent, majoritatea avorturilor erau efectuate pe motivul "riscului psihologic" pentru mama.

Pe parcursul legislativ al acestei “reforme”, socialistii au renuntat in decembrie la una dintre cele mai controversate prevederi ale proiectului lor, care asigura libertatea avortului in cazul minorelor cu varste de 16 si 17 ani fara consimtamantul sau notificarea prealabila a parintilor, informeaza publicatia franceza “20minutes”.

Liberalizarea avortului in Spania a atras ostilitatea Vaticanului si a catolicilor spanioli, care organizasera o demonstratie masiva de protest in 17 octombrie 2009, la Madrid.

© Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.