Paradele Gay ar putea fi interzise in Lituania, prin lege

Lacasuri Ortodoxe: din Vilnius
arestari la parada gay Lituania in urma violentelor inregistrate la ultima lui Parada Gay din Vilnius, parlamentul lituanian are in vedere adoptarea unei legi care sa interzica pe mai departe demonstratiile homosexualilor.

Proiectul de lege propune sa se perceapa amenzi intre 2.000 si 10.000 litas pentru "promovarea publica a relatiilor homosexuale". La prima lectura, vineri, 12 noiembrie 2010, legea a primit 31 de voturi pentru si 7 impotriva, cu o majoritate de 141 legislatori care s-au abtinut, conform The Baltic Course.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Un al doilea vot este asteptat in decembrie 2010, a relatat revista.

Petras Grazulis, un membru al Partidului Justitiei si legiuitorul care a prezentat proiectul de lege a declarat presei: "Niciun rau nu poate fi propagat. Astfel de evenimente, cum sunt paradele homosexualilor, fac un mare rau copiilor".

Ciocnirile din primavara trecuta, intre homosexuali si demonstranti anti-gay, au condus la efectuarea a 12 arestari, politia recurgand la gaze lacrimogene atunci cand izbucnisera lupte intre demonstrantii ambelor parti.

Lituania, care a aderat la Uniunea Europeana in 2004, a rezistat pana acum presiunii din partea UE si a grupurilor internationale de homosexuali care faceau lobby pentru legalizarea "casatoriei gay" sau a parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex, desi activitatea homosexuala a fost dezincrimanta inca din 1993. in luna iunie a anului trecut, prin lobbyul asociatiilor pro-familie s-a reusit sa se strecoare o lege care interzice propaganda homosexuala in scoli, sub protestele sporite ale UE.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.