Ramasitele a peste 300 de copii avortati, ascunse intr-un Templu Budhist din Bangkok

Lacasuri Ortodoxe: din Bangkok
templu budist In urma cu cateva zile, Politia din Thailanda a descoperit ramasitele a peste 300 de copii avortati, intr-un Templu Budhist din Bangkok.

?eful politiei, Sumeth Ruangswasdi, a declarat ca a fost chemat pentru a investiga un miros puternic care venea dinspre Templul Wat Phai Ngern, si a descoperit ramasitele a 348 fetusi, ambalate in pungi de plastic si ziare, intr-o zona de depozitare mortuara, potrivit unui raport AP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Colonelul de Politie, Metee Rakphan, a declarat pentru AFP ca pungile de plastic au fost gasite "cu cadavre fetale, ascunse in interiorul depozitului unui templu".

"Presupunem ca provin de la clinicile de avorturi ilegale; acum am pornit o ancheta", a spus el.

Avortul este ilegal in Thailanda, cu exceptia cazurilor in care sarcina pune in pericol viata mamei, sau in cazul in care sarcina este rezultatul unui viol.

Templele budiste din Thailanda efectueaza in mod frecvent ceremonii de incinerare si, ca si in aces caz, organismele se afla in asteptarea incinerarii, in zone speciale de depozitare, care sunt, de obicei, refrigeratorii.

Suthep Chabangbon, in varsta de 46 de ani, un angajat care se ocupa de aceasta problema la templu, a fost arestat si, dupa aceea, a marturisit politiei ca a fost platit de mai multe clinici pentru a primi in secret copiii avortati.

Un purtator de cuvant al sectiei de politie, Wat Phrayakrai, a declarat presei ca politia medico-legala continua ancheta la templu si se asteapta chiar sa fie descoperite mult mai multe astfel de ramasite fetale.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.