Justitia considera ca nu a avut loc niciun delict in cazul casei de copii a manastirii Sviato-Bogoliubinskii din Rusia (Vladimir)

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Justitia considera ca nu a avut loc niciun delict in cazul manastirii Sviato-Bogoliubinskii din Rusia (Vladimir)

Biroul Procurorului General rus a refuzat vineri, 19 noiembrie 2010, investigarea actelor de violenta de care s-au plans cativa copii din casa de copii a unei manastiri ortodoxe din regiunea Vladimir (nord-estul Moscovei), spunand ca nu s-a descoperit niciun delict.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea-Zahariea


"Dupa verificarea tututor elementelor, anchetatorii n-au descoperit niciun delict, deci nu este nevoie de deschiderea unei anchete penale", a mai spus procurorul comisiei de investigare, intr-o declaratie.

La inceputul lunii octombrie 2010, 5 tinere fete, intre care 3 minore, care au trait in casa de copii a Manastirii Sviato-Bogolioubskii, s-au plins la politia locala, acuzandu-si profesorii de violenta, conform delegatului rus pentru Drepturile Omului, Vladimir Lukin.

"Copiii, care au trait in manastire, povesteau despre violentele la care i-ar fi supus personalul din casa", printre care "privarea de hrana, batai cu cureaua, citirea rugaciunilor pana la ora 2 dimineata", potrivit aceleiasi surse.

Victimele au denuntat, de asemenea, si faptul ca "trebuiau sa faca genuflexiuni, ca pedeapsa, ca munceau la camp de la 3 dimineata pana la ora 10 seara", si ca, uneori, erau adapostite cu vacile.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.