publicat în: Arhivă

Papa Benedict al XVI-lea va vizita Germania in 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
aranajamente pentru vizita Papei benedict in Germania 2011 Papa Benedict al XVI-lea va vizita Germania in 2011

Papa Benedict al XVI-lea va vizita Germania, tara sa natala, in 2011, "probabil in luna septembrie", a declarat in urma cu cateva zile, 19 noiembrie 2010, Conferinta Episcopilor Germani".

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Aceasta va fi prima vizita oficiala a Papei in aceasta tara, unde Papa va raspunde invitatiei presedintelui german Christian Wulff. El va urma sa se deplaseze la Berlin, Freiburg im Breisgau (sud-vest) si Erfurt (fosta RDG, Germania de Est), conform unei declaratii.

Papa Benedict al XVI-lea a mai vizitat insa Germania, de 2 ori: in 2005 in Köln (vest), de Ziua Mondiala a Tineretului, si in 2006, in Bavaria (sud), orasul sau natal, in cadrul unei vizite considerata ca fiind privata.

"Ma bucur ca Papa a acceptat invitatia presedintelui Christian Wulff si a Conferintei Episcopilor nostri", a declarat seful Bisericii Catolice Germane, Arhiepiscopul Robert Zollitsch, citat in comunicat.

"Vizita Papei in Germania este un moment important in viata tarii noastre si in viata Bisericii noastre", a mai adaugat el. "Sunt ferm convins ca va constitui o inspiratie sporita pentru multi dintre oameni".

Episcopul Zollitsch, care este Arhiepiscop de Freiburg, a declarat ca detaliile vizitei papale vor fi finalizate pana la acest Craciun, spre sfarsitul lunii decembrie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010