Peste 200 de protestatari au cerut respectarea dreptului la avort in Bordeaux si Toulouse

Lacasuri Ortodoxe: din Bordeaux/ France Presse
sos toti micutii Peste 200 de protestatari au cerut respectarea dreptului la avort in Bordeaux

Circa 220 de persoane s-au adunat sambata, 20 noiembrie 2010, dupa-amiaza, in centrul orasului Bordeaux, in apararea dreptului la avort, replicand astfel celor aproximativ 120 de catolici care se rugau impotriva avortului, conform unor surse politienesti.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea-Zahariea


in timp ce rugaciunile membrilor asociatiei "SOS toti-micutii" rasunau in Piata Catedralei, demonstrantii, raspunzand la apelul unui colectiv ce militeaza pentru drepturile femeilor, din Bordeaux, au facut o serie de zgomote, timp de doua ore, cu sirene, fluiere, trompete si alte instrumente, acoperind cantecele si rugaciunile, a precizat sursa.

sos toti micutii

Contra-manifestantii, numarati la 500, potrivit organizatorilor, au purtat simbolic panze albe si rosii pentru a ascunde rugaciunea publica pro-viata si pentru a apara contraceptia si avortul "liber si deschis", a declarat pentru AFP Monique Nicolas, membra a Colectivului si a unei institutii de planificare familiala.

"Sunt 40 de ani de cand ne luptam pentru dreptul la avort, pe care l-am obtinut in 1975, dar trebuie sa se inteleaga ca opinia publica este mereu contestata de lobby-urile unor fundamentalisti si ale unor politici publice de restrictionare si scadere a numarului de centre de avorturi", a mai spus ea.

Demonstratia s-a finalizat fara incidente si fara interpelari, a spus politia.

O manifestatie si o contra-manifestatie similare au avut loc, de asemenea, sambata dupa-amiaza si in Toulouse.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.