Festival muzical crestin-ortodox in Northampton si slujiri arhieresti in UK

Icoana comunitatii bisericii Sf Ana - Northampton Festivalul muzical crestin-ortodox din Northampton si slujiri arhieresti in UK

Sambata, 20 noiembrie 2010, la Biserica Sfantului Mormant (The Holy Sepulchre Church) din Northampton, a debutat Festivalul muzical crestin-ortodox la care a participat Corul teologilor clujeni Psalmodia Transylvanica, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Evenimentul a fost organizat de membrii a doua parohii ortodoxe din Northampton, Corul de Tineret Sfantul Ioan Botezatorul si parohia ortodoxa Sfanta Ana. Festivalul a inceput la ora 13,00 cu ateliere de muzica, coruri pentru copii si adulti si activitati de familie si de grup, de tipul: recitative, mici cantari care au antrenat copiii, parintii si bunicii, cantece de tabara acompaniate de chitara, iar copiii au beneficiat in permanenta de un colt de joaca special amenajat si supravegheat.
La orele 18,30 a urmat slujba vecerniei, apoi concertul de seara, la ora 19,00, in cadrul caruia s-au desfasurat Corala de tineret Sfantul Ioan Botezatorul si Psalmodia Transylvanica, interpretand muzica crestin-ortodoxa din Europa de Est, Asia Mica, din diferite perioade de timp, in preajma lumanarii aprinse de la Biserica Sfantului Mormant din strata Sheep, Northampton.
Concertul a fost urmat de o receptie la ora 21,00, deschisa pentru toti participantii si invitatii.
Festivalul a continuat duminica, 21 noiembrie, cu utrenia si Sfanta Liturghie, la biserica Sfantul Mihail si Toti ingerii, St Perry, Northampton, slujite de Arhiepiscopul Iosif din Patriarhia Romana, alaturi de preotii Florin si Timothy si de comunitatea romaneasca din zona, urmate de sarbatoarea romaneasca (agapa) de la ora 13,00.
La festival a participat si PS Parinte Marc.

Alte slujiri arhieresti in UK, in perioada urmatoare:

Liverpool, sambata, 27 noiembrie
10,00 – Utrenia
11,00 – Sfanta Liturghie Arhiereasca, slujita de IPS Iosif
The Parish Church of St John the Baptist, West Derby Road, Tuebrook, Liverpool L13

Boston, duminica, 28 noiembrie
11,30 – Sfanta Liturghie Arhiereasca, slujita de IPS Iosif
St Nicholas Church, Fishtoft Road, Boston, Lincolnshire, PE21 0DJ

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.