Ierusalim: planul de dezvoltare a esplanadei Zidului Plangerii are unda verde din partea Guvernului Israelian

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
plan Esplana Zidului Plangerii Ierusalim: planul de dezvoltare a esplanadei Zidului Plangerii are unda verde din partea Guvernului Israelian

Guvernul israelian a deblocat duminica, 21 noiembrie 2010, suma de 17 milioane de euro credit pentru "imbunatatirea accesului" la Zidul Plangerii din Vechiul Ierusalim, locul cel mai sfant al Iudaismului, a declarat biroul primului-ministru, intr-un comunicat.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Acest proiect, aflat sub conducerea biroului primului-ministru, va declansa probabil proteste din partea institutiilor musulmane, apreciaza France Presse, prin apropierea sa de Esplanada Moscheilor, loc sfant al Islamului.

Lucrul, in interiorul sau in jurul vechiului oras, care adaposteste altarele celor 3 religii monoteiste, este deosebit de sensibila si a condus la varsare de sange in trecut.

"Guvernul a dat unda verde unui program pentru dezvoltarea in continuare a Esplanadei Zidului Plangerii si a zonei inconjuratoare", se afirma in declaratie, adaugand ca valoarea investitiei planificate va ajunge la 85 milioane sekeli (17 milioane euro), pe parcursul a 5 ani (2011-2015).

"Intre obiectivele planului se afla ameliorarea accesului milioanelor de vizitatori catre Zidul Plangerii, dar si catre vestigiile arheologice, precum si modernizarea infrastructurii de transport in cartier", a declarat biroul primului-ministru, Benjamin Netanyahu.

Luna trecuta, municipalitatea israeliana a Ierusalimului isi anunta intentia de a lucra la o noua cale de acces catre Vechiul Oras, pentru prima data in peste un secol, ca parte a dezvoltarii turismului in aceasta asezare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.