Cea mai inalta statuie a lui Hristos din lume, a fost sfintita in Polonia, in aceasta duminica

Lacasuri Ortodoxe: din Varsovia
statuia lui Hristos din Swiebodzin Cea mai inalta statuie a lui Hristos din lume, a fost sfintita in Polonia

Peste 10.000 de persoane au participat la ceremonia de duminica, 21 noiembrie 2010, de consacrare din Swiebodzin, in vestul Poloniei, a celei mai inalte statui a lui Hristos, care exista in acest moment in lume, mai mare decat Hristos din Rio de Janeiro (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), a raportat agentia de stiri poloneze PAP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea-Zahariea


Construita in data de 6 noiembrie 2010, statuia masoara 36 de metri in total, fata de 33 de metri – cazul celei din Rio de Janeiro. Acesta este fundata pe o movila de pamant inalta de 16 metri. Greutatea totala a constructiei este estimata la 440 tone.

"Este opera vietii mele(…). Ea va fi reprezenta pe cel mai mare catehet. Europa are nevoie de cateheti ca Hristos", a spus la inceputul lunii noiembrie, pentru AFP, Sylwester Zawadzki, preotul paroh al Milostivirii Divine din Swiebodzin, care a inceput acest proiect cu 5 ani in urma.

O Messa grandioasa a fost celebrata duminica, la picioarele statuii, de catre Cardinalul Henryk Gulbinowicz si de Episcopul Arhidiecezei de care apartine Swiebodzin, Andrzej Dziega.

Ca si Hristos din Concordia, in Bolivia, si Hristos din Rio de Janeiro, Statuia orasului Swiebodzin – oras ce numara 40.000 de locuitori – este tot alba. Singura diferenta: Hristos are o coroana de aur, mare de 3 metri.

Statuia a fost construita din donatii private, colectate in Polonia si in strainatate, conform preotului Zawadzki.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.