publicat în: Arhivă

Peter Seewald: sexualitatea, o problema marginala pentru Papa – “Lumina Lumii”

Papa la birou Lumina Lumii Peter Seewald Lacasuri Ortodoxe: din Paris/AFP
Peter Seewald: sexualitatea, o problema marginala pentru Papa

Pedofilia, acceptarea homosexualilor si hirotonirea femeilor sunt "probleme marginale" pentru Biserica, in ceea ce priveste "pierderea credintei", a declarat pentru revista Pilgrim, Peter Seewald, autorul cartii de interviuri cu Papa Benedict al XVI-lea, "Lumina lumii".

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


"Nu am abordat doar problema scandalurilor de pedofilie si afacerea Williamson ci, de asemenea, si temele recurente ale acceptarii homosexualilor, hirotonia preotilor femei", a spus autorul, subliniind modul in care si-a ales intrebarile.

Papa si Peter Seewald Cartea de intrebari Lumina Lumii "Personal, cred ca aceste probleme sunt marginale pentru Biserica, in ce priveste tragedia pierderii credintei in randul membrilor sai si declinul din practica, dar ele intra in atentia publicului larg", a adaugat el.

in cartea de interviuri care va fi lansata in aceasta marti, 23 noiembrie 2010, in Germania si in Italia, Papa a admis pentru prima data, utilizarea prezervativelor "in unele cazuri", "pentru a reduce riscul de contaminare" cu virusul HIV.

Potrivit lui Peter Seewald, Papa "nu reinventeaza discursul Bisericii, dar reuseste sa dea o noua perspectiva, care cred ca este de mare ajutor pentru toti".

Autorul cartii "Lumina Lumii” s-a declarat el insusi "uimit" de “deschiderea Papei" in problema Islamului, in special atunci cand se vorbeste despre o interdictie generala privind burqa, dar si in problemele ce tin de “morala sexuala si prezervativ".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010