publicat în: Arhivă

O mama care şi-a torturat fiii, în numele unei secte, a ajuns la inchisoare

O femeie cehă a fost găsită vinovată de torturarea celor doi fii ai ei în numele unei secte religioase, şi condamnată la nouă ani de închisoare, ieri de către un tribunal din Brno (est).

Cei doi copii, Ondrej şi Jakub, având vârste cuprinse între 8 şi 10 de ani, au suferit pentru mai multe luni abuzuri “intense, agresive, regulate, sistematic şi premeditat aplicate” destinate a îi transforma în sclavi ai sectei, a declarat avocatul, Zuzana Zamoravcova, în sala de judecată.

În plus faţă de această femeie, Klara Mauerova, în vârstă de 31 ani, alţi 5 adepţi ai sectei a fost găsiţi de asemenea vinovaţi, printre care şi sora sa, Katerina, în vârstă de 34 de ani, condamnată la zece ani de închisoare.

Barbora Skrlova, o femeie de 33 de ani, care trebuia să ajungă în viitor “zeiţa” sectei, a fost condamnată la rândul său, la cinci ani închisoare iar fratele ei la şapte ani.

Chinurile celor doi copii care în prezent locuiesc într-o casă în Brno au fost descoperite în mai 2007 de un vecin care a captat, în mod accidental, imaginile video ale camerelor de supraveghere instalate în casa sectantei, la Kurim (est ).

Metodele de tortură erau extrem de dure, neputând fi redate pe această pagină.

Cazul a fost larg mediatizat şi discutat în Cehia, luni de zile, publicându-se fotografii şocante, iscându-se astfel şi un teribil scandal pe tema drepturilor de protejare a minorilor.

Aflăm că secta se numeşte “Mişcarea Graalului”, fiind un cult religios care urmează învăţătura unui ins de naţionalitate germană, pe numele său Oskar Ernst Bernhardt, membru fondator, semnand cu pseudonimul “Abd-ru-shin”. În luna mai a anului 2008, un lider al cultului, Jiri Adam, a fost arestat pentru sechestrarea în casa sa, a 5 femei, ca sclave, timp de 20 de ani.