Biserica Presbiteriana din SUA a votat si ea in favoarea hirotonirii homosexualilor si lesbienelor

Rev Chaz Ruark - Prezbiter ExecutivBiserica Prezbiteriana din SUA a votat in favoarea hirotonirii homosexualilor si lesbienelor ca pastori si conducatori ai laicilor, devenind astfel ce-a de-a patra Biserica magistrala protestanta care face acest lucru.

Votul decisiv a fost dat dupa o dezbatere care a durat trei decenii, lansata de un grup regional din Minnesota, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Odata cu adoptarea acestei decizii, Biserica Prezbiteriana se alatura Bisericilor Episcopale si Evanghelice Luterane, precum si Bisericii Unite a lui Hristos, care permit homosexualilor sa slujeasca in mod deschis ca pastori si conducatori ai laicilor.

Cu toate acestea, masura le va permite organizatiilor regionale sa decida pentru ele insele.

"Acesta este un moment important in comuniunea crestina", a spus Michael Adee, un presbiterian batran care conduce o organizatie luptatoare pentru hirotonirea homosexualilor, citat de Los Angeles Times.

"Ma bucur ca prezbiterienii se concentreaza pe ceea ce conteaza cel mai mult – credinta si caracter, si nu pe starea civila sau sexuala a unei persoane".

Modificarea constitutiei Bisericii Presbiteriene a fost aprobata in vara anului trecut de catre Adunarea Generala a Bisericii, corpul sau de guvernare.

Dar, in conformitate cu normele bisericii, astfel de modificari trebuie sa fie apoi ratificate printr-o majoritate a celor 173 de organizatii regionale, cunoscute sub numele de prezbiterii.

Votul reflecta schimbarea atitudinii din ultimii ani, americanii cautand sa-i integreze pe homosexuali in institutiile care le erau interzise de mult timp, cum ar fi armata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.