Organizatiile musulmane cer expulzarea unui diplomat rus, din Kazahstan

Andrei MamaievOrganizatiile musulmane cer expulzarea unui diplomat rus, din Kazahstan

Uniunea Musulmana din Kazahstan si Comitetul musulman privind drepturile omului in Asia Centrala au cerut ca angajatul Consulatului General Rus, Andrei Mamaiev, a carui masinuta electrica a lovit o fetita in varsta de 4 ani intr-un parc de distractii din Alma-Ata, sa fie declarat persona non grata si sa fie expulzat din republica, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Autorii scrisorii, care a fost transmisa Ministrului de Externe din Kazahstan, Ierzhan Kazikhanov, considera ca "crimele comise de Mamaiev pe teritoriul Kazahstanului, ca urmare a ranirii copilului de patru ani, face imposibila sederea sa in continuare in tara".

"Cetatenii din Kazahstan au fost profund indignati de intentia diplomatului rus de a da vina pentru ceea ce s-a intamplat pe alte persoane, si de refuzul acestuia de a plati pentru ingrijirea fetei vatamate medical", sustin organizatiile musulmane in scrisoarea lor, citata de Interfax.

Conducerea organizatiilor, de asemenea, a trimis mai multe scrisori autoritatilor ruse, cerandu-le sa il "urmareasca pe diplomatul rus, si sa ofere o evaluare etica si juridica a activitatii ambasadorului rus in Kazahstan, M. Bocearnikov, si a Consulului General la Alma -Ata B. Mesceaninov".

La randul sau, un purtator de cuvant al Ministerului Rus de externe a spus, referindu-se la concluziile expertilor, ca "acest incident din parcul de distractii Alma-Ata a avut loc fiindca masinile electrice ar fi fost inchiriate de la persoane private care nu aveau licenta, nereusind sa indeplineasca toate conditiile necesare de siguranta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.