(VIDEO) Papa condamna conditiile precare de lucru si nesiguranta locului de munca

accident de munca ThyssenKruppLacasuri Ortodoxe: din Vatican

Articol si traducere Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman
Papa Benedict al XVI-lea a condamnat "conditiile de munca dificile si precare", sambata, 26 martie 2011, inaintea a aproximativ 8.000 de pelerini sositi la Vatican din orasul industrial Terni (centrul Italiei).

"Conditiile de munca dificile si precare fac din societatea insasi sa fie o societate dificila sau precara, si oricum nesigura", a spus Papa, subliniind in mod special "conditiile precare" de angajare a tinerilor.


"Biserica sustine si incurajeaza orcie efort ce vizeaza garantarea conditiilor de siguranta, demnitate si stabilitate in toate serviciile", a spus el.

"Toti ar trebui sa depunem eforturi in ruperea lantului deceselor si accidentelor de munca", a adaugat el in fata pelerinilor, a caror majoritate lucreaza in ramurile industriale metalurgice si chimice din Terni.

Accidentele mortale la locul de munca, numite "moartea alba" in Italia, sunt un flagel in aceasta tara, unde numarul lor a crescut la 980 doar anul trecut.

in 2007, 7 muncitori aveau sa moara in urma unei indelungate agonii, dupa o explozie survenita la o uzina metalurgica din Torino (nord), care apartinea grupului german ThyssenKrupp.

O pedeapsa de saisprezece ani si jumatate de inchisoare a fost solicitata in decembrie, la adresa directorului general al grupului industrial siderurgic din Italia, pentru “omucidere in cunostinta de cauza”, o premiera in aceasta tara. Hotararea va fi emisa si va intra in vigoare in luna aprilie a acestui an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.