publicat în: Arhivă

Jimmy Carter se va intalni in Cuba cu Raul Castro, Biserica Catolica si cu liderii evreilor

jimmy carterLacasuri Ortodoxe: din Havana/AFP
Fostul Presedinte al Statelor Unite, Jimmy Carter, se va intalni maine, marti 29 martie 2011, la Havana, cu presedintele Raul Castro, dupa ce va purta unele discutii cu Cardinalul Jaime Ortega si cu reprezentanti ai micii comunitati evreiesti a insulei, a declarat sambata guvernul cubanez.

Jimmy Carter a ajuns pe insula in aceasta dimineata, luni, pentru o excursie privata de trei zile. intrevederea sa cu presedintele Raul Castro este programata pentru ora locala 17.00 (21:00 GMT), marti, in conformitate cu programul oficial al vizitei sale, oferit presei de catre Ministerul cubanez al Afacerilor Externe.


in cadrul acestui program, fostul presedinte al Statelor Unite se va deplasa luni la sediul central al comunitatii evreiesti din Cuba, urmand sa se intalneasca si cu Cardinalul Ortega, Arhiepiscop de Havana si moderator in cazul eliberarii recente a celor 52 de disidenti, dupa o dialog inedit cu Raul Castro.

Jimmy Carter, in varsta de 86 de ani, care va fi insotit de sotia sa, Rosalynn Carter, va vizita Manastirea Belen si centrul istoric al Havanei. El va sustine o conferinta de presa miercuri, inainte de a parasi insula.

Washingtonul spera ca Jimmy Carter sa le ceara cubanezilor sa il elibereze pe americanul Alan Gross, in varsta de 61 de ani, condamnat in urma cu doua saptamani de catre o instanta cubaneza, la 15 ani de inchisoare, sub acuzatia de a fi instalat, in numele Statelor Unite, o retea informatica clandestina, ostila guvernului cubanez.