Festivalul de Pasti din Chartres: organizatorii arunca prosopul

Festivalul de Pasti din Chartres Franta

Lacasuri Ortodoxe: din Chartres
Cea de-a 9-a editie a Festivalului Pascal crestin, care atragea anual intre 20.000 si 30.000 de oameni la Chartres, in perioada de week-end din zilele Pastilor, a fost anulata de catre organizatori, dupa cum au declarat acestia sambata, 26 martie 2011, intr-un comunicat.

"Dificultatile financiare sunt cele care ne-au fortat sa luam aceasta decizie dificila, de anulare a editiei viitoare, si sa punem capat acestei aventuri", spune Jean-Baptiste Fourtan, creatorul festivalului.


Festivalul de Pasti din Chartres Franta

"Fara fonduri, in urma acestei noi editii a Festivalului de Pasti, s-ar fi acumulat o datorie mare, si nu ne-am fi putut permite plata tuturor artistilor si a furnizorilor. Recunoscand acest lucru, este mult mai responsabil sa oprim totul inainte de a ne cufunda in aceasta problema", sustine Fourtan.

"Timp de opt ani, in timpul sarbatorilor si celebrarilor de Pasti, Festivalul Pascal din Chartres a avut ambitia de a fi unicul loc de exprimare culturala crestina din Franta", isi aminteste el.

Acest festival a fost creat in 2002, prezentand 60 de concerte anual, de toate tipurile, teatru, expozitii si evenimente pentru copii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.