Un val de anulari ale rezervarilor la hotelurile din Roma, pentru evenimentul beatificarii Papei Ioan Paul al II-lea

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
schimbarea garzii Hotelurile din Roma au inregistrat un val de anulari pentru perioada de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea. Cererile de anulare au venit in special din partea japonezilor, afectati de cutremurul din 11 martie 2011, si a americanilor, ca efect al conflictelor din Marea Mediterana si Libia, a informat massmedia straina, duminica, 27 martie 2011.

in ziua in care a fost programata beatificarea, 1 mai 2011, autoritatile locale se asteapta acum sa gazduiasca la Roma doar un numar de 1,2 milioane -1,3 milioane persoane, desi estimarile initiale aminteau un numar cel putin dublu.


"in acea zi, nu vor fi mai mult de 1 milion – 1,3 milioane oameni in jurul Romei, numarul incluzandu-i si pe localnicii si pe spectatorii la concertul" ce are loc in mod traditional cu ocazia Zilei Muncii, a declarat pentru ziarul Corriere della Sera, adjunctul primarului din Roma, Mauro Cutrufo.

La inceputul lunii februarie, la scurt timp dupa anuntarea de catre Papa Benedict al XVI-lea a datei beatificarii predecesorului sau popular, care a murit in 2 aprilie 2005, Vaticanul declarase ca se asteapta la cel putin "doua milioane, doua milioane si jumatate" de vizitatori la Roma.

Federatia hotelurilor, care grupeaza aproximativ 500 de institutii hoteliere, si care raportase ca biletele deja se vandusera complet, pentru week-end-ul din 1 mai, prezisese o afluenta "similara cu cea inregistrata la inmormantarea" papei polonez, de 2-3 milioane de oameni.

Dar, conform lui Cutrufo, care este responsabil cu turismul in Roma, Piata Sfantul Petru nu poate gazdui mai mult de aproximativ 300.000 de oameni, asa incat vor fi montate ecrane gigant, plasate la Circo Massimo si in piata principala din San Giovanni.

Giuseppe Roscioli, presedintele Federalberghi – federatia hoteliera – a spus, de asemenea, pentru Corriere, ca sectorul hotelier a fost supus unui val de anulari, in urma cutremurului si tsunamiului din Japonia, dar si a escaladarii operatiunilor militare din Libia.

Exista "multe anulari anuntate", ale vizitatorilor japonezi, dar si din cauza conflictului din Libia, care, daca se va prelungi, "i-ar putea descuraja pe turistii americani si din sud-estul Asiei, sa se apropie de Marea Mediterana", a precizat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.