Papa face apel la dialog si solicita incetarea imediata a focului in Libia

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Benedict al XVI-lea a facut apel duminica, 27 martie 2011, la comunitatea internationala si la toate partile implicate, in sprijinul lansarii "unui dialog imediat", pentru a se ajunge la un acord de incetare a focului in Libia.

"Fac apel la organizatiile internationale si la toti cei cu responsabilitati politice si militare sa inceapa imediat dialogul, urmand sa inceteze folosirea armelor”, a spus Papa dupa rugaciunea Angelus de duminica, la Vatican.


"in fata noutatilor din ce in ce mai dramatice din Libia, imi exprim ingrijorarea vizavi de securitatea civililor, temandu-ma cu atat mai mult cu cat sunt folosite armele", a spus Papa.

El a mai spus ca "in momentele de mare tensiune, cerinta cea mai urgenta este utilizarea tuturor mijloacelor de care dispune diplomatia, sustinand chiar si cel mai slab semnal de deschidere si dorinta de reconciliere".

Papa solicita gasirea unei "solutii pasnice si durabile intre toate partile implicate".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.