Biserica Catolica a recunoscut un caz de vindecare remarcabil in Lourdes

Serge vindecare LourdesLacasuri Ortodoxe: din Lourdes (Hautes-Pyrenees)
Biserica Catolica a recunoscut duminica, 27 martie 2011, vindecarea inexplicabila a unei persoane bolnave care a venit sa se roage la Lourdes, ca fiind "remarcabila", putad fi “un dar divin” pentru acest om, prin mijlocirea Maicii Domnului, conform unui anunt facut de sanctuarul din Lourdes.

Serge Francois a suferit ani de zile de hernie de disc, operata de doua ori, o paralizie aproape totala a piciorului stang si prezenta dureri severe atunci cand, in data de 12 aprilie 2002, a vizitat pestera Massabielle.


Serge vindecare Lourdes Acolo, unde Fecioara, in conformitate cu traditia catolica, ar fi aparut de 18 ori in fata lui Bernadette Soubirous in data de 11 februarie 1858, el a fost cuprins de o durere atat de dura incat aproape credea ca va muri, conform propriei povesteri.

Dupa cateva minute durerea a fost inlocuita de un sentiment intens de bine si de caldura, iar piciorul acestuia a incetat sa mai fie paralizat, treptat revenind la starea de sanatate.

in timpul unui alt pelerinaj, in 2003, Serge François a raportat constatarile sale Biroului constatarilor medicale de la Lourdes.

in ziua de 1 decembrie 2008, dupa ani de anchetare a cazului sau, Comitetul International Medical de la Lourdes (CMIL), compus din douazeci de medici, a recunoscut ca vindecarea lui Serge Francois a fost remarcabila, deoarece a fost una brusca si completa, fara vreo legatura cu un tratament, si de durata.

Monseniorul Emmanuel Delmas, episcop al diocezei de care Serge apartine, a facut un comentariu legat de aceasta vindecare "remarcabila" in ochii Bisericii Catolice, conform unui raport al France Presse, in aceasta duminica: "in numele Bisericii, recunosc in mod public natura remarcabila a vindecarii lui Serge Francois, primita la Lourdes".

"Aceasta vindecare poate fi considerata un dar personal de la Dumnezeu pentru acest om, o demonstratie a harului, un semn al lui Hristos, Mantuitorul", a mai spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.