Ministerul pentru Situatii de urgenta din Rusia amplaseaza cruci si icoane in satele amenintate de incendii

cruci instalate in satele din Rusia impotriva incendiilor cu icoana Doamna din Rugul AprinsPentru a combate incendiile de vara, care inca o data ameninta sa devasteze teritoriul Rusiei, Ministerul pentru Situatii de Urgenta a decis sa incerce sa foloseasca si “armele” religioase, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Departamentul ministerial din Krasnoiarsk a decis astfel sa instaleze in parohiile din Siberia, 25 de cruci gigantice, donate de Biserica Ortodoxa Rusa locala.

Crucile au fost trimise in data de 24 iunie 2011 si plasate in zonele cele mai afectate de flacari: districtele Boguceanskii si Kezemskii. De cand a inceput sezonul uscat, Siberia este regiunea cea mai devastata de incendii.

Fiecare cruce poarta o reproducere a icoanei ruse Neopalimaia Kupino, care mai este cunoscuta si sub numele de Doamna din Rugul Aprins, despre care se spune ca este aparatoare impotriva incendiilor. 4 icoane vor fi amplasate in cele 4 puncte cardinale, iar o a cincea va fi asezata in centrul acestora, in fiecare oras.

Dupa cum a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta, initiativa a fost lansata de catre Biserica, aceasta contactand autoritatile si semnand un acord inca din 2010, cand Rusia a fost lovita de cele mai grave incendii din istoria sa recenta: 62 de morti in doar doua luni, si mii de oameni stramutati in intreaga tara.

“Orice propunere a cetatenilor nostri, chiar si cele care nu sunt dovedite stiintific, vor fi binevenite”, a declarat Elena Smirnic, un purtator de cuvant al Ministerului moscovit.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, zona afectata de incendii in acest an s-a triplat. Ministerul pentru Situatii de Urgenta a avertizat cu privire la posibilitatea unei veri mai fierbinti decat in 2010, cu incendii in toata tara.

“De la inceputul perioadei de risc pentru incendii, in Rusia, in 2011, 13.440 de incendii s-au declansat in mod natural”, a anuntat Moscova.
In plus fata de regiunea Krasnoiarsk, incendiile cele mai grave au fost raportate in Zabaikalski, Irkutk si in republicile din Komi si Buriatia, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.