Politia din Zimbabwe i-a impiedicat pe pelerinii anglicani sa ajunga la Altar

sfantul anglican martir bernard mizekiPolitia din Zimbabwe i-a impiedicat pe pelerinii anglicani sa ajunga la Altar

Mii de anglicani au recurs la a-si organiza adunarea pe o arena expozitionala comerciala, in estul Zimbabwe, in data de 26 iunie 2011, cu scopul de a marca pomenirea martiriului lui Bernard Mizeki.
S-a ajuns la aceasta varianta, dupa ce Politia a instituit baricade pe drumul oficial spre Altar, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Acesta este al doilea an in care credinciosilor anglicani li se interzice organizarea acestui pelerinaj anual la misiunea din Marondera, la 80 km est de capitala, acolo unde Mizeki, un catehet, a fost ucis in 1896 de catre sateni, care l-au acuzat de colaborare cu conducatorii coloniali, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.