Occidentului trebuie sa i se spuna ca Islamul nu are de-a face cu terorismul. Lansarea unui site web al Organizatiei Islamice

Nursultan NazarbaievOccidentului trebuie sa i se spuna ca Islamul nu are de-a face cu terorismul. Lansarea unui site web al Organizatiei Islamice

Lumea musulmana trebuie sa stabileasca un dialog direct cu Occidentul, si sa-i explice in mod clar ca Islamul nu are nimic de-a face cu terorismul, a declarat presedintele kazah, Nursultan Nazarbaiev, la Astana, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

“Problemele in relatia dintre comunitatea musulmana si restul lumii, in primul rand in Occident, se claseaza printre cele mai grave. Lumea musulmana a fost asociata, in Occident, in ultimii ani, in cea mai mare parte cu segmentul sau radical, nascand o teama nefondata”, a declarat Nazarbaiev, la o sesiune a Consiliului Afacerilor Externe al Organizatiei de Cooperare Islamica.

“Adevarata semnificatie a Islamului nu are nimic de-a face cu activitatile structurilor extremiste, sa nu mai vorbim de organizatii teroriste. Noi trebuie sa specificam in mod clar ca Islamul nu are nimic in comun cu violenta politica, cu extremismul si terorismul”, a spus el, ieri, 28 iunie 2011, conform unor rapoarte Interfax.

Nazarbaiev a mai cerut tarilor membre ale Organizatiei de Cooperare Islamica sa lanseze un site web special, care sa scoata in evidenta activitatile Organizatiei, incurajand tanara generatie sa apeleze la religie si la cultura islamica, si popularizand valorilor islamice spirituale.

“Avem nevoie de stabilirea unui dialog deschis si onest intre lumea musulmana si Occident”, a mai spus el, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.