Organizatia de Cooperare Islamica vrea ca Siria sa porneasca un dialog national

siria astaziOrganizatia de Cooperare Islamica vrea ca Siria sa porneasca un dialog national

Organizatia de Cooperare Islamica si-a declarat ingrijorarea fata de tulburarile actuale din Siria, conform declaratiilor secretarului general al Organizatiei, Ekmeleddin Ihsanoglu, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

“Sustinem dialogul national in Siria si reformele rapide declarate de guvernul sirian, in sensul stoparii actelor de violenta si ciocnirilor intre oameni si serviciile de aplicare a legii”, a declarat Ihsanoglu, la cea de-a 38-a sesiune a Consiliului Ministrilor de externe ai Organizatiei, in Astana, marti 28 iunie 2011.

“Salutam schimbarile democratice din Tunisia si Egipt, ca rezultat al unei revolutii democratice.

Ne-am exprimat speranta, in timpul vizitelor recente in Tunisia si Egipt, ca aceste schimbari vor intari legea si ordinea, democratia si dezvoltarea economica”, a spus el, conform Interfax.

“Organizatia de Cooperare Islamica pledeaza pentru o solutionare politica a crizei libiene, si recunoaste cererea poporului libian, legitima, de restabilire a legi si ordinii” a mai declarat acesta, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.