Evreii din Moscova vor aprinde lumanari pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Evreii din Moscova vor aprinde lumanari pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Ceremonia de aprindere a lumanarilor pentru comemorarea victimelor Holocaustului va avea loc la Centrul Comunitar Evreiesc din Moscova, in data de joi, 27 ianuarie 2011.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Fara mama (Ana Blokina - 14 ani): Aceasta tragedie nu trebuie sa mai aiba loc vreodata Rabinul rus Berel Lazar, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Rusia, Alexander Boroda, reprezentantii ambasadelor straine si ai organizatiilor internationale vor participa la ceremonie, dupa cum a declarat serviciul de presa FCER pentru Interfax, vineri 14 ianuarie 2011.

"Comemorarea anuala a victimelor Holocaustului urmareste pastrarea vie a memoriei pierderii a milioane de vieti omenesti in timpul celui de-al doilea razboi mondial si condamnarea nazismului in toate aspectele sale, astfel incat sa nu mai fie permisa niciodata tragedia unui astfel de genocid", se specifica in comunicatul agentiei.

27 ianuarie este Ziua Internationala a Holocaustului, conform rezolutiei ONU, din 1 noiembrie 2005. Aceasta data este aleasa ca zi in care Armata Rosie a eliberat Auschwitz-ul – cea mai mare "fabrica a mortii" din istoria omenirii, in care au murit milioane de oameni.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.