publicat în: Arhivă

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat in data de 1 mai 2011

Papa Ioan Paul al II-lea Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat in data de 1 mai 2011

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai 2011, dupa aprobarea de vineri, a Papei Benedict al XVI-lea, a unui decret oficial care confirma un miracol atribuit predecesorului sau – a declarat vineri, 14 ianuarie Vaticanul.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Beatificarea are loc in timp record. Aceasta “viteza” se datoreaza "reputatiei puternice de sfintenie de care s-a bucurat Papa Ioan Paul al II-lea in timpul vietii sale, la moartea si dupa moartea sa", a declarat Vaticanul intr-un comunicat.

Saptamana trecuta, Comisia Cardinalilor si Episcopilor Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor a aprobat miracol necesare pentru beatificare.

Ea a recunoscut "miraculoasa" vindecare a Surorii Marie Simon-Pierre, din Franta, de boala Parkinson, de care a murit si Ioan Paul al II-lea, in 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani.

Vineri, Arhiepiscopul Angelo Amato a impartasit aceasta decizie Papei, care a semnat imediat decretul de recunoastere a miracolului si a stabilit data ceremonialului de la Vatican, ca fiind a doua duminica dupa Pasti.

Procedura legata de Ioan Paul al II-lea, papa pe o perioada de 27 de ani, a fost lansata la scurt timp dupa moartea sa, in 2 aprilie 2005. La inmormantare, multi dintre credinciosi au strigat "Beatificare imediata!".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011