Monday 17 january 2011

Trei fosti episcopi anglicani au fost hirotoniti ca preoti catolici

(de la stg la dr) John Broadhurst, Keith Newton si Andrew Burnham Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Trei fosti episcopi anglicani au fost hirotoniti ca preoti catolici

Trei fosti episcopi traditionalisti, opozanti ai virajului "liberal" al superiorilor, au fost hirotoniti preoti sambata, 15 ianuarie 2011, in Catedrala Westminster din Londra, la doua luni dupa aderarea la Biserica Romano-Catolica.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Aceasta zi speciala marcheaza o noua etapa in viata si istoria Bisericii Catolice", a spus in predica sa Arhiepiscopul Vincent Nichols, la ceremonie participand sute de reprezentanti ai clerului.

(de la stg la dr) John Broadhurst, Keith Newton si Andrew Burnham La doua luni dupa vizita Papei Benedict al XVI-lea in Regatul Unit, Andrew Burnham, Keith Newton si John Broadhurst au anuntat ca se alatura Bisericii Romano-Catolice, pentru a marca opozitia lor fata de evolutiile recente anglicane in hirotonirea femeilor sau in binecuvantarea uniunilor homosexuale.

Acestia vor fi primii preoti din cadrul "ordinariatului", o noua structura creata de catre Biserica Catolica pentru a-i primi pe cei ce parasesc anglicanismul, in sanul caruia sa poata savarsi o liturghie "propre traditiei anglicane".

Aceasta initiativa, apreciata de multi anglicani, a tensionat din nou relatiile cu catolicii, de multe ori furtunoase dupa schisma cu Roma, din 1534.

Cei trei episcopi, care sunt casatoriti si au copii, nu-si pot pastra rangul in cadrul Bisericii Catolice.

Biserica Anglicana numara aproximativ 77 milioane de adepti, aproximativ 13 milioane fiind in Marea Britanie, unde aceasta este religia dominanta, si o suta de episcopi. Biserica Catolica pretinde ca numara 1,1 miliarde fideli, din care aproximativ 5 milioane in Marea Britanie.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile