O biserica catolica din Calvados, partial incendiata in aceasta duminica

Piata Fantanii din Herouville Lacasuri Ortodoxe: din Caen
O biserica catolica din Calvados, partial incendiata

Biserica Catolica Sf. Francisc de Hérouville-Saint-Clair, din apropierea Caen, a fost partial distrusa prin incendiere, ieri, duminica 16 ianuarie 2011, fiind vizate mai multe "obiecte religioase", dupa cum au raportat procurorii.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Focul a fost aprins, aparent, intr-o anexa, o cruce mare fiind mutata si sparta", a declarat un ofiter, pentru AFP.

Incendiul, declarat in jurul orei locale 6:00, s-a raspandit in interior si in alte anexe, fara insa a atinge corpul principal al Bisericii Sf. Francisc, si nici chiar exteriorul cladirii, conform concluziilor initiale.

"Este clar ca autorul sau autorii au vizat obiectele religioase", a declarat sursa din instanta.

Ancheta a fost incredintata Departamentului de Securitate, iar biserica a fost inchisa publicului. Messa, programata pentru duminica dimineata, s-a oficiat intr-o alta biserica din oras, a declarat un oficial din administratia locala.

Primarul din Hérouville-Saint-Clair, Thomas Rudolf, a denuntat "actul demn de dispret" si a avertizat impotriva oricarei incercari de manipulare.

"Mi-ar placea sa se recunoasca faptul ca, prin acest act, care pare a fi o infractiune minora, a avut loc un atac la adresa comunitatilor religioase", a declarat el pentru AFP, mentionand ca o moschee, de asemenea, a fost "vizitata" in noaptea de sambata, si ea ramanand insa neafectata.

Situat la periferia de nord a Caen, St Clair Hérouville (cu 24.000 locuitori) numara 70 de nationalitati care locuiesc "in armonie perfecta", a asigurat primarul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.