Ucrainenii construiesc o biserica ortodoxa in Antarctica

Biserica Sfanta Treime dinAntarctica

Ucrainenii construiesc o biserica ortodoxa in Antarctica

Lacasuri Ortodoxe: din Kiev
O biserica-paraclis apartinand de Biserica Ortodoxa Ucraineana va fi construita in Antarctica in aceasta primavara – 2011.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Cand trimitem exploratori polari la Polul Sud nu ne preocupa credinta lor. Dar fiecare persoana isi poate dori sa stea singura, sa se roage. De ce sa nu construim o biserica?", a marturisit directorul Centrului National ?tiintific-Antarctic, Valerii Litvinov, citat de Sevodnia.

Biserica Sfanta Treime dinAntarctica

Nu este prima biserica ortodoxa de pe continentul inghetat: dulgherii rusi au construit si ei o biserica ortodoxa de 15 metri, din lemn de cedru siberian, in 2004, cu hramul Sfintei Treimi.

"Cand te rogi acolo traiesti senzatii de nedescris. Are altitudinea zero, dar ai sentimentul ca biserica aproape ca zboara deasupra Pamantului", a spus Arhiepiscopul Augustin de Lvov si Galicia, oficiind o Sfanta Liturghie in aceasta biserica, in 2007, urmand sa sfinteasca si aceasta capela ucraineana in primavara anului 2011.

Biserica Sfanta Treime din Antarctica interior

Capela este mult mai mica decat biserica ruseasca. Aceasta va fi trimisa pana la sfarsitul lunii martie in Antarctica, cu un nou grup de exploratori polari. Lucrul la construirea si instalarea acesteia va fi sustinut de catre filantropi.

Belorusii intentioneaza si ei sa ridice o capela similara pe acest continent, acolo unde urmeaza sa-si infiinteze propria baza in Antarctica, in acest an.

in plus, ucrainenii au dotat biserica ruseasca a Sfintei Treimi cu un clopot realizat de catre uzina metalurgica Donetk.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.