Nu vor fi acceptate fonduri din afara, pentru construirea moscheii din Ground Zero

Lacasuri Ortodoxe: din New York/AFP
Papa - Ground Zero Nu vor fi acceptate fonduri din afara, pentru construirea moscheii din Ground Zero – New York

Initiatorul proiectului controversatei moschei de langa Ground Zero, din New York, a declarat joi, 14 octombrie 2010, ca centrul va fi finantat exclusiv din fondurile SUA, excluzand orice contributie financiara a "organizatiilor ce promoveaza valori anti-americane".

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Nu vom accepta bani din Iran, nu vom accepta bani de la organizatiile cu valori anti-americane", a declarat Sharif El Gamal pentru canalul local NY1.

Papa - Ground Zero

"Acesta este un proiect american, eu sunt american. M-am nascut in Methodist Hospital din Brooklyn (un cartier din New York). Toti cei implicati in acest proiect sunt americani", a insistat El Gamal.

Moscheea si Centrul Cultural propuse, supranumite Park51 sau Proiectul Cordoba, se afla in centrul unor controverse aprinse, in SUA

Oponentii proiectului propus pe locul celor doua constructii World Trade Center, distruse de un comando Al-Qaida in 11 septembrie 2001, gasesc ca o prezenta musulmana aici este o insulta la adresa memoriei celor 2.752 victime.

"Ca individ, ca musulman, nu am mai vazut o asemenea avalansa de irationalitate, rasism, intoleranta si ura", spune El Gamal.

"Unii oameni ne asociaza cu extremistii care ne-au confiscat religia", se arata el indignat, in timp ce respinge ideea ca proiectul sa fie construit pe o locatie diferita.

"Dorim sa construim o cladire care sa reflecte cel mai bine ceea ce New York-ul are de oferit", a spus el, adaugand ca o campanie de strangere de fonduri nu a inceput inca, dar ca multi oameni si-au exprimat deja interesul.

"Multe companii mari, multi filantropi si multe fundatii, care doresc sa finanteze acest proiect, ne-au contactat deja", a declarat Sharif El Gamal.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.