publicat în: Arhivă

Prezenta crestina in Orientul Mijlociu, o… “datorie islamica”

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican / France Presse
Prezenta crestina in Orientul Mijlociu, o… "datorie islamica"

Mohammad Sammak - Orientul Mijlociu dr. Mohammad Sammak, secretarul Comitetului National pentru dialog libanez crestin-musulman a declarat ca prezenta crestinilor in Orientul Mijlociu este o "necesitate" si ca problema mentinerii lor acolo este o este o “datorie islamica", joi, 14 octombrie 2010, in fata Sinodului pentru Orientul Mijlociu.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Reuniunea, programata sa dureze pana pe data de 24 octombrie 2010, la Vatican, urmareste problemele crestinilor stabiliti in leaganul crestinismului, care se confrunta neincetat cu atacuri si intoleranta religioasa, ajungand astfel sa emigreze.

Mohammad Sammak - Orientul Mijlociu dr. Regiunea numara 20 de milioane de crestini, dintre care 5 milioane sunt catolici, dintr-o populatie totala de 356 milioane persoane.

"Prezenta crestina in Orientul Mijlociu, care lucreaza si actioneaza alaturi de musulmani, este o necesitate atat crestina cat si islamica. Aceasta este o necesitate nu numai pentru Orient, dar si pentru intreaga lume", a declarat consilierul politic al muftiului Libanului, inaintea celor 185 de "parintii sinodali", subliniind "pericolul" "eroziunii".

"Pastrarea prezentei crestine este o datorie comuna islamica si crestina", a declarat Sammak, a carui tara este una care numara cei mai multi catolici din regiune (51,77% din populatia libaneza, in 2008 – putin peste 2 milioane, potrivit datelor Bisericii).

El a mai subliniat, de asemenea, rolul crestinilor in Israel si in teritoriile palestiniene. Ei se afla in "prima linie, si fac fata ocupatiei (israeliene), rezistand, aparand dreptul national incalcat, in special in Ierusalim, dar si in Palestina ocupata, in general", a mai spus el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010