S-a hotarat prelungirea perioadei de izolare in arest a suspectilor atentatului dejucat din Copenhaga

atentat dejucat in Copenhaga Lacasuri Ortodoxe: din Copenhaga
Judecatorul unui tribunal danez a decis joi, 13 ianuarie 2010, izolarea in continuare, pana la 27 ianuarie, a trei barbati arestati la sfarsitul lunii decembrie 2010, in Danemarca, pentru suspiciunea ca ar fi planuit un atentat in Copenhaga, conform unei surse oficiale judiciare citate de AFP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Cei trei oameni care traiesc in Suedia, un tunisian, in varsta de 44 de ani, un suedez de origine libaneza in varsta de 29 de ani si un suedez de 30 de ani, sunt suspectati de planuirea unui atentat impotriva redactiei ziarului danez Jyllands-Posten din Copenhaga, care a publicat in anul 2005 controversatele caricaturi ale lui Mahomed (vezi ARHIVA LO).

Ei au fost in arestati preventiv pe 30 decembrie 2010, pentru 4 saptamani, conform deciziei instantei din Glostrup (la vest de Copenhaga), dintre care 2 saptamani in izolare.

Decizia judecatorului Glostrup, luata ieri in timpul unei sesiuni inchise, se refera la prelungirea celor doua saptamani de izolare, la cererea Politiei, in scopul anchetarii.

Un al patrulea suspect, un suedez de origine tunisiana de 37 de ani, arestat in Suedia, se afla si el inca in arest preventiv.

Al cincilea, un irakian de 26 de ani, arestat in Danemarca, a scapat de arest, dar ramane acuzat pentru tentativa de act terorist.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.