Societatea model islamo-iraniana, “capabila sa conduca lumea”

Mahmoud_Ahmadinejad Lacasuri Ortodoxe: din Teheran
In Occident, omul este "pierdut in desertul poftelor"

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a denuntat societatea occidentala, in care omul este "pierdut in desertul poftelor", pledand pentru o dezvoltare model "islamo-iraniena", capabila sa "cucereasca lumea", dupa cum a raportat agentia ISNA, joi, 20 ianuarie 2011.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Noi nu ne dorim o societate in care omul se pierde in pustiul poftelor", a declarat presedintele Ahmadinejad, aflat intr-o calatorie in provincie, incurajand institutia casatoriei si nasterile.

"Sloganul <doi copii sunt suficienti> face parte din umanismul occidental, care sustine ca <copilul este deranjant, bucura-te de viata ta>", a spus el facand aluzie la un slogan oficial in vigoare in Iran.

"Am spus ca doi copii nu sunt suficienti, iar unii s-au opus(…). Modelul celor doi copii (per familie) inseamna distrugerea natiunilor. Ce se va alege de noi in 50 de ani, cu doar doi copii in familie? Acelasi lucru se intampla in Europa", a adaugat el.

Presedintele Ahmadinejad critica de ani de zile, fara succes pana in prezent, programul de control al nasterii condus de catre Republica Islamica.

Iranul, care a incurajat initial rata natalitatii, dupa revolutia islamica, a inceput la debutul anilor ‘90 un control politic al nasterilor, reducandu-se rata de crestere a populatiei, de la 3,2% in 1979, la 1,6% in prezent.

Iranul numara in prezent 74 milioane de locuitori, fata de 36 milioane in 1979, 70% fiind sub 35 de ani.

Ahmadinejad a declarat recent ca poporul ar putea ajunge la "150 de milioane de oameni".

Afirmatiile sale au fost insa criticate de catre cei care cred ca tara nu isi poate permite economic sa faca fata unei astfel de populatii.

Ahmadinejad a mai spus ca Iranul a dorit sa dezvolte un "model islamic iranian", bazat pe valorile morale si islamice, adaugand: "Cu acest model, putem cuceri lumea".

De asemenea, el a reafirmat ca homosexualitatea vine "in contradictie cu spiritul omului si al umanitatii". Homosexualitatea este pedepsita cu moartea, conform cu Sharia (legea islamica), in vigoare in Iran.

In ziua de miercuri, 19 ianuarie 2011, noul Ambasador al Republicii Islamice a Iranului la Bucuresti, Bahador Aminian Jazi, a fost primit intr-o vizita de prezentare la Resedinta Patriarhala, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.