publicat în: Arhivă

Arhiepiscopul de Praga, liderul Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei, Hristofor, va efectua o vizita in Cipru

/Hristofor Arhiepiscopul de Praga - Cehia si Slovacia Arhiepiscopul de Praga, liderul Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei, Hristofor, va efectua o vizita in Cipru

Arhiepiscopul de Praga si liderul intregii Biserici a Cehiei si Slovaciei, Hristofor, va realiza o vizita oficiala in Biserica din Cipru, dupa cum ne informeaza un corespondent Lacasuri Ortodoxe in zona, citand surse din Biserica.

©articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Arhiepiscopul de Praga si al intregii Cehii si Slovacii, Hristofor, efectueaza aceasta vizita oficiala in Biserica Ciprului, la invitatia Arhiepiscopului Ciprului, Hrisostom al II-lea.

Oaspetele va sosi pe aeroportul din Larnaca, maine, sambata, 22 ianuarie 2011, la orele 21.45.

in perioada 22 – 24 ianuarie 2011, Arhiepiscopul de Praga si al intregii Cehii si Slovacii se va afla in Paphos, intr-o vizita de informare.

in seara zilei de duminica si dimineata zilei de luni, 23 – 24 ianuarie acesta va participa la slujba oficiata in Sfanta Manastire Sfantul Neofit.

Arhiepiscopul de Praga, al intregii Cehii si Slovacii se va intalni vineri, 28 ianuarie 2011, la orele 08.00, cu Presedintele Republicii, Demetris Christofias. Acesta va vizita si eparhiile si manastirile de pe insula.

Primatul Bisericii Ciprului ii va oferi Arhiepiscopului de Praga Marea Medalie de Aur a Sfantului Barnaba.

Arhiepiscopul de Praga va parasi insula in ziua de luni 31 ianuarie 2011, la orele 3.20.

Raspunzand unei invitatii a Patriarhului Chiril al Moscovei si al intregii Rusii, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului se afla intr-o vizita la Moscova, in perioada 20 – 23 ianuarie 2011.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011