Acord de cooperare intre Maroc si Palestina, in domeniul religios

moschee din Casablanca Maroc Lacasuri Ortodoxe din Rabat: Acord de cooperare intre Maroc si Palestina, in domeniul religios

Marocul si Autoritatea Palestiniana au semnat la Rabat, luni, 24 ianuarie 2011, un acord care prevede intensificarea cooperarii in domeniul religios, in special in privinta gestionarii moscheilor, potrivit unei surse oficiale, citata de AFP.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


moschee din Casablanca Maroc Cele doua parti s-au pus de acord si pentru „dezvoltarea de programe religioase televizate si radiofonice”, pentru „a lupta impotriva ideologiei extremiste (n. red. islamismul radical)” si pentru „conlucrarea in scopul extinderii cunoasterii Islamului”, a adaugat aceeasi sursa.
Documentul a fost semnat de ministrul marocan al Afacerilor Islamice, Ahmed Toufiq, si de omologul sau palestinian, Mahmoud El Habach.
Acordul include, de asemenea, cooperarea in constructia si gestionarea moscheilor, precum si in formarea predicatorilor.

Marocul a pus in aplicare, incepand cu 2004, o serie de reforme privind cu precadere ulemale (membri ai clerului musulman care aveau si atributii de legiuitori), formarea imamilor si managementul moscheilor.
Acest stat numara in prezent 47. 967 moschei, potrivit Ministerului Afacerilor Islamice, 13.183 dintre ele fiind in mediul urban si 34.784 in cel rural.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 53/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.