O moschee din Siria (Derra) – loc de adunare al protestatarilor – a fost evacuata

demonstratie anitguvernamentala in daraa siria Lacasuri Ortodoxe: din Deraa
O moschee din Deraa, devenita cartier central al miscarii protestatare la adresa regimului, care a zguduit orasul de sud al Siriei timp de aproape o saptamana, a fost evacuata de serviciile de securitate, care au preluat controlul, potrivit unui jurnalist AFP.

Moscheea Al-Omari a fost evacuata, dupa ce a servit ca punct de intalnire al protestatarilor pe parcursul catorva zile.

Strazile orasului, scene ale violentelor indreptate impotriva demonstrantilor care au manifestat incepand de vinerea trecuta impotriva regimului Bashar al-Assad, au fost pustii, magazinele si scolile inchise, in timp ce mii de soldati si unitati anti-tero patrulau prin oras.


Intrarile in acest oras, situat 120 km sud de Damasc, au ramas blocate, si vehiculele care puteau primi permisiune de acces doar din partea armatei, trebuiau sa treaca prin doua puncte de control diferite ale fortelor armate civile.

Potrivit activistilor pentru apararea drepturilor omului, cel putin 100 de persoane au fost ucise miercuri, la Deraa, de tirurile fortelor de securitate.

Boussaïna Shaaban, consilier al presedintelui Bashar al-Assad, a declarat joi ca numarul mortilor din Deraa a ajuns la 10.

Autoritatile au dat vina pe ciocnirile dintre "bandele armate", acuzandu-le de uciderea a patru persoane si de "depozitarea armelor in moscheea" Al-Omari din Deraa, situata 120 km sud de Damasc, castigate in timpul protestelor fara precedent din 18 martie.

Protestatarii din Deraa sfideaza starea de urgenta instituita in tara inca din 1963. Protestele au fost reprimate violent, lasand in urma zeci de morti, peste o suta de raniti si zeci de persoane arestate, intr-o tara guvernata de o mana de fier timp de 40 de ani – regimul Ba’athist – in care orice mic indiciu al democratiei este imediat anihilat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.