Basilica Notre-Dame-de-la-Garde va avea un muzeu incepand din 2013

Notre_Dame_de_la_GardeLacasuri Ortodoxe: din Marsilia
Basilica Notre-Dame-de-la-Garde, monument emblematic al Marsiliei, va fi dotata cu un muzeu si cu un nou spatiu de gazduire, pentru a face fata afluxului de turisti si pentru a se pregati de evenimentul "Marsilia capitala culturala a anului 2013", a declarat joi, 24 martie 2011, parohul acesteia, in cadrul unei intalniri cu presa.

Acest muzeu ar trebui sa apartina cladirii datand din anii ’50, adiacenta basilicii, interiorul urmand sa fie radical reamenjat prin dezvoltarea unui santier de constructii care sa isi inceapa lucrarile in luna septembrie si sa le incheie in decembrie 2012, adaptandu-se unui buget de 5,4 milioane euro, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


Notre_Dame_de_la_Garde "Avem 2 milioane de vizitatori pe an, si este deci nevoie ca spatiul sa fie readaptat pentru a se potrivi mai bine acestui aflux si pentru a promova acest loc", a spus Rev. Jacques Bouchet, parohul basilicii.

"Douasprezece luni de santier si trei luni de instalare a muzeului, si va fi gata totul pentru anul 2013", a declarat David Xavier, arhitect si supraveghetor al renovarii basilicii, intre 2000 si 2008, conform France Presse.

Muzeul prezinta istoria colinei Garde, acest locas de cult folosit de locuitorii Marsiliei pentru opt secole si a basilicii, care va ajunge lea insasi la cea de-a 150-a aniversare de la consacrare, in 2014.

Un veritabil spatiu de gazduire, un atelier pentru copii si importante facilitati pentru accesul persoanelor cu handicap se afla, de asemenea, pe ordinea de zi a acestei lucrari.

Un apel pentru donatii a fost lansat pentru a gasi banii necesari pentru executarea lucrarii la care municipalitatea din Marsilia si Consiliul General al Bouches-du-Rhone au convenit deja sa participe, conform parohului. "Dispunem abia de o cincime din ceea ce avem nevoie", a spus Rev. Bouchet.

in cadrul renovarilor din perioada 2000 – 2008, partenerii publici (consilii locale, generale si regionale si comunitate urbana) au finantat aproximativ 40% din lucrari, a mai spus sursa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.