Un nou nume si noi sarcini pentru Organizatia Conferintei Islamice

Un nou nume si noi sarcini pentru Organizatia Conferintei Islamice – Astana 2011

Organizatia Conferintei IslamiceConsiliul Ministrilor de Externe al Organizatiei Conferintei Islamice va lua in considerare un nou nume pentru aceasta organizatie, in cadrul sesiunii din Astana, care are loc in aceasta perioada, 28-30 iunie 2011.

“Acesta este un fapt simbolic pentru Kazahstan, viitor presedinte al organizatiei, pentru ca decizia va fi luata la Astana. Noi credem ca organizatia va dobandi nu numai un nume nou, dar, de asemenea, si un simbol nou si o noua realitate – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

De fapt, vom incepe activitatea organizatiei cu o noua viziune, o noua perspectiva asupra situatiei regionale si mondiale, si cu noi sarcini”, a afirmat ministrul de externe al Kazahstanului, Ierjan Kazihanov, pentru Interfax.

Propunerea redenumirii organizatiei a fost inclusa in planul de actiune pe zece ani, aprobat la summit-ul special al organizatiei, din Mecca, in urma cu cinci ani.

Organizatia Conferintei Islamice a fost infiintata in 1969. Ea numara in prezent 57 de membri, cu o populatie totala de peste 1,2 miliarde persoane. Azerbaidjanul si toate republicile din Asia Centrala reprezinta fosta Uniune Sovietica in Organizatia Conferintei Islamice.

Mai mult de patru state, printre care Rusia si nerecunoscuta Republica Turca a Ciprului de Nord, au statutul de observator la Organizatia Conferintei Islamice – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.