Teologul roman Viorel Ionita asigura ca Bisericile Ortodoxe continua sa sprijine ecumenismul

Teologii asigura ca Bisericile Ortodoxe continua sa sprijine ecumenismul

Bisericile Ortodoxe raman inca “pe deplin angajate” in cooperarea ecumenica, in ciuda dezacordurilor recente cu Protestantii – afirma un cunoscut teolog ortodox.
“Este posibil sa se fi creat impresia ca unele Biserici Ortodoxe nu sunt prea satisfacute de unele probleme morale si etice, iar acest lucru poate ca le aduce mai aproape, ca intr-o familie a Bisericilor. insa, noi nu ar trebui sa vedem neaparat acest lucru ca pe o forma de concurenta.” – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor surse directe din Varsovia, Polonia.

“Desi ar trebui sa pledam pentru coeziune in cadrul miscarii ecumenice, nu trebuie sa vedem dezacordurile dintre noi ca pe un pericol la adresa unitatii.

Bisericile Ortodoxe sunt mai mult ca niciodata pe deplin angajate in miscarea ecumenica si vor lucra pentru consolidarea prezentei ortodoxe”, a declarat Viorel Ionita, secretar general interimar al Conferintei Bisericilor Europene, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.