publicat în: Arhivă

Obama subventioneaza cu sute de milioane de dolari lumea musulmana

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Fonduri americane pentru dezvoltarea tehnologica a tarilor musulmane

Casa Alba a anuntat lansarea unui fond de sute de milioane de dolari destinate "sprijinirii dezvoltarii tehnologice in randul tarilor majoritar musulmane", conform cu angajamentele Presedintelui Obama, rostite in discursul sau din Cairo, in luna iunie 2009.


Presedintia americana a spus ca noul fond, care "catalizeaza si faciliteaza investitii ale sectorului privat, atat in Asia cat si in Orientul Mijlociu si Africa", selecteaza proiectele si finanteaza nerambursabil cu sume care pot ajunge de la 25 pana la 150 de milioane dolari.

O “prima strigare” pentru proiectele care pot beneficia de astfel de fonduri se va incheia la sfarsitul lunii noiembrie 2009, iar dupa un proces de selectie, castigatorii vor fi anuntati in luna iunie 2010.

in timpul discursului sau de la Cairo, Obama a chemat la o noua era in relatiile dintre Statele Unite si lumea musulmana.

Subliniind ca "educatia si inovarea sunt monedele secolului XXI" si ca nivelul scazut al investitiilor in materie a constituit un handicap pentru multe tari musulmane, presedintele a promis instituirea unui sistem de stimulente pentru dezvoltare tehnologica si economica.