Un preot anti-Mafia cere celorlalti mai mult curaj impotriva crimei organizate

Lacasuri Ortodoxe: din ROMA / Italia
Un preot anti-Mafia cere celorlalti "mai mult curaj" impotriva crimei organizate

Preotul Luigi Ciotti, director al Libera, o asociatie italiana angajata in lupta impotriva Mafiei, a cerut "mai mult curaj" in lupta impotriva crimei organizate, in timpul unei reuniuni internationale a asociatiilor de lupta impotriva crimei, in aceasta vineri, 23 octombrie 2009, la Roma.


"Niciodata angajamentul nu a fost atat de puternic: numarul tot mai mare de bunuri confiscate de politie si numeroasele initiative din partea societatii civile din Italia si strainatate, confirma acest lucru. Acum, trebuie sa ne aratam in continuare mult mai puternici, si sa avem curaj mai mult", a spus el.

Libera a inceput vineri cele trei zile de dezbateri si conferinte contra mafiei, in vederea consolidarii luptei impotriva crimei organizate in acest an, cu o participare internationala puternica.

"Educatia este o piatra de temelie a angajamentului nostru fata de individualismul tot mai mare al societatii noastre, impotriva indiferentei fata de bunul public, intensificand actiunea de combatere a criminalitatii si coruptiei", a adaugat preotul.

El a salutat in special angajamentul asociatiilor retelei internationale Flare, creata in 2007 la initiativa Libera, in extinderea luptei impotriva crimei organizate in Europa.

"in tara mea, autoritatile au inceput abia in acest an sa confiste Mafiei proprietatile, in timp ce in Italia, acestea au deja 15 ani de experienta", a declarat Milan Stefanovic, presedintele Asociatiei sarbe Protecta.

"in acest moment, autoritatile sarbe revand terenurile confiscate. Am fi dorit ca acestea sa fie oferite in scopuri caritabile", a mai spus Stefanovic.

"Aceasta adunare internationala permite organizatiilor sa faca schimb de informatii, si mai ales sa urmeze modelul italian, a confirmat Fabrice Rizzoli, profesor de stiinte politice la Universitatea din Paris I, si corespondent al Flare in Franta.

"Italia este lider in domeniul luptei anti-mafia, atat din punct de vedere juridic cat si a actiunii politiei si a asociatiilor", a adaugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.