Scolile din Londra urmeaza sa respecte ca zile de odihna si sarbatorile islamice, hinduse si sikhite

guru_nanak Institutiilor scolare din Londra li s-a transmis sa accepte in mod obligatoriu ca zile de odihna sarbatorile praznuite in religia islamica, hindusa si sikhita, citeaza "Lenta", stirea fiind preluata dupa The Daily Mail.

Acum, pe langa Nasterea Domnului si Pasti, scolarii britanici vor sarbatori si sfarsitul Ramadanului, incoronarea regelui Rama si ziua de nastere intemeietorului religiei sikhite: guru Nanaka.


guru_nanak Profesorii britanici si-au exprimat deja nemultumirea fata de aceasta decizie datorita faptului ca zilele de „sarbatoare” au devenit obligatorii pentru toate institutiile scolare din Marea Britanie. Dupa parerea lor, consiliul profesoral din fiecare scoala ar trebui sa decida in ce zile sa-i lase pe copii liberi.

Introducerea acestor sarbatori in programa scolara din Marea Britanie a atras critici din partea mai multor scoli de aici fortandu-i pe profesorii din orasele Waltham Forest si Newham sa initieze o analiza a unei posibile amanari a respectarii noilor sarbatori.

Potrivit unei statistici, mai mult de 70 % dintre britanici (41 de milioane de oameni) se considera crestini. Cel mai mare procentaj dupa crestini il constituie musulmanii, care sunt in numar de 1,6 milioane persoane. Pe langa aceasta, in Marea Britanie traiesc 500 de mii de hindusi si 330 de mii sikhisti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.